Overkappingen

Verleng het zwemseizoen met een zwembadoverkapping

Ons klimaat levert niet elke dag het zwem weer dat we ons wensen. De zomeravond is dikwijls te fris om te zwemmen, om over de herfst en het vroege voorjaar maar niet te spreken. Rede te meer voor het plaatsen van zwembadafdekkingen. Een zwembadoverkapping verlengt het zwemseizoen en blijft zwemmen een feest!

 

Altijd aangenaam zwemmen

Onze zwembadoverkapping zorgt voor een goede afdekking van uw zwembad en zorgt er voor dat uw zwemwater veel minder afkoelt. De hoogwaardige materialen voldoen ruimschoots aan de hoogste isolatie-eisen, welke de warmte opnemen en vasthouden, dit scheelt dagelijks in uw energieverbruik. U kunt nu zwemmen in een subtropisch klimaat, in elk seizoen!

 

Het gemak van schoon

Een zwembadoverkapping biedt het voordeel dat vuil en bladeren geen kans meer krijgen uw zwembad te vervuilen. Vóór het zwemmen hoeft u nooit meer de afdekdeken op te rollen; ná het zwemmen trekt u gewoon de deur achter u dicht! En dan nu altijd overkapt zwemmen? Natuurlijk niet! In het vroege voorjaar rolt u gewoon de kap (deels) open en geniet u als eerste van de lentezon….glaasje erbij?

 

Waarom overkappen?

Verlengen van het zwemseizoen is de grootse reden om voor een overdekt zwembad te kiezen. Daarnaast zijn het vele bladval, de veiligheid en natuurlijk de opwarmende en isolerende werking ook redenen om tot een overkapping over te gaan.

 

Milieu!

Overkappen van een zwembad is ook denken aan het milieu! Immers het bad wordt veel minder vervuild, waarmee het filter minder vaak hoeft te worden teruggespoeld, waarmee tot meer dan de helft water wordt bespaard, de filterpomp hoeft minder vaak te draaien, waarmee elektriciteit wordt bespaard en het chloorgebruik, drastisch wordt verminderd. Kortom reden genoeg het zwembad te overdekken.

 

De beglazing

In en om het zwembad willen wij het liefst geen glas hebben, denkt u aan het bezeren van de voeten of schade aan het bad. Als beglazing passen wij de onbreekbare en UV-bestendige kunststof Policarbonaat toe. Deze leveren wij in kleurloos (no drop, easy clean), kraakhelder 4 mm of in 10 mm dubbelwandig isolerend.

 

Rij systeem

De aluminium segmenten zijn voorzien van 4 stuks gelagerde polyamidewieltjes, die zeer soepel over de rails rollen. Het aantal sporen en breedte van de rails hangt af van het aantal segmenten. De geleiderail zorgt ervoor dat de kap gemakkelijk door één persoon bedient kan worden en tevens zorgt de rail ervoor dat de kap bij ernstige wind zeer goed vergrendeld is.

 

Segmenten

De overkapping verdelen wij in gelijke segmenten, de lengte van de segmenten hangt af van de lengte van de overkapping. Elk segment beweegt onafhankelijk op zijn eigen spoor.

 

Toegang

Klap- of schuifdeuren op een plaats naar keuze (in de zij- of voorwanden), sloten voorzien van afsluitbaar sleutelslot, tevens is het mogelijk om het frontpaneel op te laten klappen waardoor de overkapping langs obstakels, als een inlooptrap e.d. kan worden geschoven.

 

Afdichting

Thermoplastische kunststof stroken dichten die de ruimte tussen de segmenten af. De afdichting tussen de beglazing en de profielen geschiedt door EPDM rubbers welke ervoor zorgen dat de kap na vele jaren gebruik nog precies afdicht zoals bij de aanschaf het geval is.

 

Garantie

Wij verlenen u 3 jaar garantie op de constructie en op de montage van onze overkappingen. Op de policarbonaat geven wij een fabrieksgarantie van 10 jaar, welke betrekking heeft op het behoud van kleur en haar mechanische parameters onder de invloed van de werking van de weersomstandigheden. De meeste, door ons gebruikte materialen bezitten ISO 9001 certificaten.