top of page
Header.jpg

Vragen over een Zwembad Lekkage Onderzoek

Zwembad lekkage apperatuur_edited.jpg

Welk waterniveau tijdens het zwembad lekkage onderzoek! Hoe voller hoe beter! Des te meer water er in het bad zit, hoe hoger de druk op de evt. lekkage. daardoor is het vaak is een lek in een zwembad sneller te vinden en dat scheelt weer geld!

Lees meer

Wat kost een zwembad lekkage onderzoek? Ons starttarief is voor 3 uur lekdetectie; € 499,- inclusief btw. Elk uur wat we langer nodig hebben kost € 109,- inclusief btw per uur. Voor een exacte prjsopgave, kan het formulier hiervoor worden ingevuld en naar ons worden opgestuurd.

Doen jullie overal zwembad lekkages? Jazeker, Nederland, Belgie, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, noem het maar. Onze expertise is in heel Europa gewenst.

Lees meer

Kan een zwembad lekkage onderzoek in de winter? Jazeker, mits het water van het zwembad niet bevroren is. Wij hebben evt. speciale duikapparatuur voor koude omstandigheden. Let wel, we hanteren bij lagere temperaturen een toeslag voor duikwerk. Vul het offerte formulier in en we maken een op maat gemaakte offerte.

Lekage onderzoek zwembad.jpg

Berekenen jullie voorrij kosten. Ja, helaas rijd onze bus niet op water, en is deze volledig uitgerust met de meest moderne zwembad lekkage technieken. Wij hanteren een tarief van € 0,75 per kilometer, zowel heen, als terug. (incl. btw)

Zijn er vaste tarieven voor duikwerk? Ja, deze hebben wij duidelijk opgesteld, zo weet iedereen waar we aan toe zijn. Watertemperatuur van +22ºC tot 35 ºC, € 145,00 per uur, incl. btw, max. 2 uur duikwerk. Watertemperatuur van +16ºC tot +21ºC, € 300,00 per uur, incl. btw, max. 1,5 uur duikwerk. Watertemperatuur van +1ºC tot +15ºC, € 375,00 per uur, incl. btw. Max. 45 min duikwerk. Het water mag nooit bevroren zijn!

Is een lekkage onderzoek verzekerd? In Nederland bestaat er geen speciale verzekering voor je zwembad, maar valt deze in principe onder de opstalverzekering. Een voorwaarde is hiervoor wel dat het een vaste en verankerde constructie moet zijn, die je niet even opruimt. Een opblaaszwembadje of een doe-het-zelf-set die je in de winter weer afbreekt, is geen vaste constructie en valt dus niet onder de opstalverzekering. De losse constructie behoort tot jouw inboedel en valt daarom onder de inboedelverzekering. Echter behoren alle losse onderdelen die bij je vaste zwembad horen, zoals trappetjes, duikplanken, en het afdekzeil wel onder de opstalverzekering. Let er bij het afsluiten op in welke gevallen je wel en niet verzekerd bent bij de verschillende aanbieders, want een verzekering voor opstal heeft niet overal exact dezelfde voorwaarden. Wat zijn bijvoorbeeld de exacte voorwaarden om een lekkage of stormschade te kunnen verhalen? In welke gevallen ben je voor waterschade verzekerd? Door dit vooraf duidelijk te hebben, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Hoe kan ik controleren of mijn zwembad echt lekt of gewoon water verdampt? Een eenvoudige "emmer-test" kan helpen. Vul een emmer met water en zet deze op de traptreden van het zwembad. Markeer het waterniveau op zowel de emmer als het zwembad. Na een paar dagen vergelijk je de niveaus. Als het zwembad meer water heeft verloren dan de emmer, is er mogelijk een lek.

Moet ik een professioneel inschakelen voor lekkageonderzoek of kan ik het zelf doen? Als het verlies van water significant lijkt en je de bron van het lek niet kunt vinden, is het raadzaam een professioneel lekdetectiebedrijf in te schakelen. Ze hebben gespecialiseerde apparatuur en expertise om het probleem nauwkeurig te lokaliseren.

Kan een zwembadlekkage ernstige schade aan mijn zwembad of eigendom veroorzaken? Ja, onbehandelde lekkages kunnen aanzienlijke schade veroorzaken, zoals verzakking van grond, aantasting van zwembadstructuren en hogere waterrekeningen. Het is het beste om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

bottom of page